Att vara medlem, sponsor eller donator i Swedish Coast and Sea Center innebär att du stödjer vår vision om ekologiskt hållbara hav och kuster

Du är förmodligen också intresserad av att bevara vårt svenska kulturarv som ofta vilar under ytan och riskerar att bli utsatt för plundring

                                                       Information om Havsresan 2023.

Lunds Tekniska Högskola (LTH) startade Havsresan 1990 och Havsresan har sedan dess skapat engagemang och pekat på viktiga kultur- och miljöfrågor i hav och kust. Vi förväntar oss att Havsresan skall resultera i en ökad medvetenhet om den lokala miljön och marina kulturhistorien i våra hav där Havsresan genomförs. Vi använder oss av media för att få uppmärksamhet inför aktiviteterna. Både TV och press brukar uppmärksamma Havsresan i nyhetssändningar och artiklar.
Lokala myndigheter, företag samt allmänheten inbjuds att vara delaktiga i projektet. Vi vill visa allmänheten och framför allt barn och ungdom havets och kustens värden. Vi vill väcka deras intresse så de vill veta mer samt få dem att vilja värna orm vår kust och våra hav.
I år kommer fältveckan att genomföras vecka 20, 15 till 20 maj. Vi håller oss i området kring
Malmö och SCSC står för arrangemanget med stöd från ForSea, Windassistance, Byggadministration Harald Olsson, Eladministration Turesson &  Olsson, AddPro, Malmö stad, Marint Kunskapscenter, Malmö Sportdykarklubb (MSDK). Fältveckan börjar i år den 15 maj kl 10.00 med samling och genomgång gamla terminalen för tysklandsfärjan i Malmö (adress). Det blir sedan dykning till och med den 20 maj om vädret står oss bi.
På kvällen den 20 maj umgås vi under den traditionella avslutningsfesten. Fältveckan står för enklare lunchpaket för de som deltar. Kvällsmat bekostas av deltagarna själva.
Anmälan till boende görs i samband med anmälan till dykning eller landtjänst.
Galeasen Helene finns tillgänglig för boende och vi jobbar för att ordna sponsorer för detta.
Vi kan idag inte lova att boendet blir gratis.
Måndagen den 15 maj inleds med ett informationsmöte kl 10.00. Efterföljande dagar hålls planeringsgenomgång kl 8.30, och om vädret tillåter planeras avfärd strax efter 9.
Efter genomförda undersökningar samlas vi åter på färjeterminalen kl 16-17 varje dag för genomgång och diskussion.
Nedan hittar du länkar till anmälan för dykare, de som vill ha landtjänst och båtar.
Vi vill ha detta senast den 23 april. Vi hör sedan av oss till dig igen med mer information. Vi hoppas att deltagande dykare vill bli medlemmar i SCSC och vi kommer att prioritera medlemmar i de fall det krävs pga begränsade resurser. Typ boende och plats på båtar.
Som medlem är du också välkommen att engagera dig i verksamheten, det är du själv som bestämmer i vilken omfattning, behov finns alltid. Hör av dig och berätta vad du är intresserad av.
Som medlem för du löpande information via e-post och hemsida om vad föreningen tar sig för och planerar. Du kommer också att få förtur till att engagera dig i de projekt där SCSC behöver hjälp.
Gå till sidan “Bli medlem/Sponsor” för att lösa medlemskap. För dig som vill vara med, men inte ska dyka, fyll i samma formulär som dykare. Skriv även på övrig info vad du vill hjälpa till med. För dig som ska dyka:
Du måste intyga att du har en försäkring (t.ex. genom klubb, hemförsäkring, DAN eller
liknande) som täcker alla aktiviteter som har med sportdykning att göra.
Ingen försäkring = ingen dykning. Inga undantag görs.
Tipsa gärna om idéer eller mål som du tycker skall besökas i anmälan.

Med vänlig hälsning
Klas Thermaenius Projektledare Havsresan +46708-831217
klasthermaenius@gmail.com
www.coastandseacenter.se
https://www.facebook.com/SwedishCoastandSeaCenter/

 

 

Länk till anmälningssidor …

 

 

Samarbetspartners / Sponsorer