prHR912019

Hej alla dykare.

Nu är det dags att fortsätta hjälpa Kanada och Halifax 57 Rescue att ta hem en viktig del av deras historia.

Vecka 27 kommer vi att börja frilägga delar som ligger under sanden. Vi samlar och stroppar upp delar för ett framtida lyft samt plockar upp mindre delar. Friläggningen kommer att ske med 2 stycken sandsugar, en vattenpump som pressar vatten genom en ejektor som i sin tur suger upp sanden och skickar den ca 10 m bort.
Vi kommer att ankra upp den danska bogserbåten “River Thames” vid vrakplatsen för att använda som arbetsplattform. Ombord finns 9 kojplatser att slåss om. Övriga får pendla från Falsterbo Kanalen eller möjligen Gislövsläge med båt. Vi planerar att ha en båt som avgår morgon från falsterbokanalen och återgår på kvällskvisten vissa dagar denna vecka.

river thames

Vi går ut med denna inbjudan i god tid för att ni skall kunna planera in ert deltagande. Vi kommer att behöva ett antal dykare varje dag. Några som frilägger, andra som stroppar ihop delar samt plockar smådelar. Dessutom några som dokumenterar med foto och film. Vi kommer bl.a. använda detta till underlag för att planera nästa steg, hur lyft av delarna skall gå till. Kost och logi ombord är fritt och fyllning av flaskor kommer ske ombord.

Provkörning av sandsugar kommer vi behöva hjälp med någon gång i april-maj. Detta blir ett bra tillfälle att prova på för dom som inte testat detta förut.

Medlemskap och dykcertifikat är ett krav. Medlemskap i SCSC kostar 250kr/år och kan swishas med namn och email-adress till 123 471 4705
Anmälan är ej bindande, MEN det är viktigt för planeringen av projektet att ni har för avsikt att deltaga ifall ni anmäler er. Senaste datum för anmälan är 31 maj 2019.
Man kan anmäla sig till flera dagar eller alla Måndag-Lördag. Vecka 31 har vi som en reservvecka ifall vädret inte möjliggör för dykning v27, men denna anmälan gäller först och främst V27.

Mer information kommer fortlöpande till anmälda.

Anmäl intresse till:
Jan Christensen
jan@coastandseacenter.se
0720 – 80 30 42